Gebeurtenissen & bijeenkomsten

Stichting Kudelstaart in Oorlogstijd stopt op 31-12-2022

Eind dit jaar stopt SKiO ermee. Het werk zit erop. Het boek Kudelstaart in Oorlogstijd is uitgebracht en een overweldigend begin, stagneert de verkoop de laatste tijd. We sluiten af met een mooie winst, die we over zullen dragen aan Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart. Zij zullen daarmee andere Kudelstaartse initiatieven ondersteunen.

Lees meer »

Meer dan 900 boeken vinden hun weg naar de lezer

Sinds het verschijnen van ons boek op 5 mei 2020 hebben meer dan 900 boeken hun weg gevonden naar de lezers. Voor een deel door exemplaren die we hebben weggegeven aan sponsors en andere betrokkenen, maar het overgrote deel is verkocht in de voorverkoop via de website en na het verschijnen bij onze verkooppunten, Marskramer van Berkel in Kudelstaart en Boekhuis Aalsmeer.

Lees meer »

Artikel Parool: 'Paultje' heeft nooit geweten wie haar uit handen van de Nazi's redde. Tot nu

De afgelopen week zijn we diverse keren benaderd over het artikel 'Paultje' heeft nooit geweten wie haar uit handen van de nazi's redde. Tot nu. Dit artikel is op 30 april jl. gepubliceerd in Het Parool. Het gaat over een de nu 81 jarige Paula Rubinek-Melamed. Zij werd in 1943 met hulp van Map Zethof en haar tante Mieneke 'weggesmokkeld' uit een crèche in Amsterdam en van daaruit naar Kudelstaart gebracht. Daar verbleef ze tot na de bevrijding bij het echtpaar Marta en Hendricus Koper. 

Lees meer »

Promotiefilm gereleased

Het boek ligt inmiddels ruim een half jaar in de winkel en door Corona is die winkel voor het grote publiek moeilijker bereikbaar geworden. Toch staat ons boek nog altijd in de belangstelling. Thamar van den Bergen heeft voor haar opleiding aan Hogeschool InHolland een promotiefilm gemaakt. Hierin komen burgemeester Guido Oude Kotte en initiatiefnemer Piet Buskermolen uitgebreid aan het woord. De film staat op onze homepage en is te zien op YouTube. Het filmpje is inmiddels met een Voldoende beoordeeld.

Lees meer »

Verkoop overtreft verwachtingen

Het boek Kudelstaart in Oorlogstijd is inmiddels 6 weken verkrijgbaar in de winkel (Marskramer van Berkel in Kudelstaart en Boekhuis Aalsmeer). De verkoopverwachtingen overtreffen alle verwachtingen. Tot en met afgelopen weekend hebben bijna 800 boeken hun weg gevonden naar lezers in Kudelstaart en de verre omstreken.

Lees meer »

Ruim 150 boeken opgehaald

Op 6 mei, de eerste dag van verkoop, stond SKiO met een kraam in Winkelcentrum Kudelstaart. Alle mensen die een boek hebben konden zich daar melden met de verzendbevestigingsmail van zaterdag 2 mei.

Lees meer »