Veel gestelde vragen

Op deze pagina beantwoorden we vragen over ons boek, het bestelproces, sponsoring & donaties en over onze stichting. Heeft u een vraag die hier niet wordt beantwoord, stel deze dan via het contactformulier

Boek en inhoud

 • Gaat het boek alleen over de Tweede Wereldoorlog (WOII) en Kudelstaart?
  Dat is wel het hoofdonderwerp. Omdat we een goed tijdsbeeld willen geven zal er ook aandacht besteed worden aan de aanloop naar WOII en wat er toen in Kudelstaart is gebeurd. Er is ook enige ruimte gereserveerd voor de jaren van wederopbouw na WOII en gebeurtenissen in Nederlands-Indië met betrokkenheid van Kudelstaarters. Het leeuwendeel van het boek gaat echter over Kudelstaart en wat daar in de periode 1940-1945 is gebeurd.

Bestellen, betalen en afhalen

Bestellen

 • Kan ik alleen via de website bestellen? 
  Nee dat hoeft niet. U kunt ook direct naar Marskramer Van Berkel in Kudelstaart of Boekhuis Aalsmeer en het boek daar kopen.
 • Welke voorwaarden zijn van toepassing op mijn bestelling?
  Dat zijn onze algemene voorwaarden zoals u die tijdens het digitale bestelproces accepteert en te zien kunt krijgen. Als u via een papieren bestelformulier bestelt, dan kunt u op verzoek een papieren versie van deze voorwaarden in bezit krijgen. 

Betalen

 • Wanneer moet ik mijn bestelling betalen?
  Dat moet zo snel mogelijk na bestellen. Bestelt u via onze website, dan kunt u direct via iDeal te betalen. Bestelt u via het formulier, dan krijgt u eerst een factuur.
 • Kan ik mijn geld terug krijgen als ik het boek besteld heb en toch van de koop af wil zien?
  Nee, dat kan niet. Bestellingen zijn definitief. Als u vindt dat u een en goede reden heeft om de bestelling toch te annuleren, dan kunt u hiertoe via het contactformulier een verzoek indienen. Ons bestuur zal hierover dan een besluit nemen.

Afhalen / bezorgen

 • Wanneer krijg ik het door mij bestelde boek in handen?
  Nadat u besteld en betaald heeft sturen we het boek z.s.m. op. Normaal gesproken wordt het binnen 5 werkdagen bezorgd. Duurt het langer of heeft u vragen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.
 • Kan ik het boek ook in het buitenland laten bezorgen?
  Dat kan. Stuurt u s.v.p. een bericht via het contactformulier, zodat we na kunnen gaan wat de beste manier is om het boek bij u te krijgen. Het kan zijn dat hieraan extra kosten verbonden zijn, die u dan vooraf moet betalen. 

Sponsoring en donaties

 • Wat doen jullie met een eventueel batig saldo als alle boeken verkocht zijn?
  Dit zal worden overgemaakt aan Stichting Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart en via hen ten goed komen aan de Kudelstaartse gemeenschap. 
  Ons streven is om het project kostenneutraal uit te voeren, zonder verlies te maken. Op dit moment is het nog niet zeker dat er enig batig saldo aan het einde van het project zal zijn. 
 • Ik zou best iets meer voor het boek willen betalen en jullie daarmee ondersteunen, kan dat?
  Jazeker. Kijk op in onze winkel voor de mogelijkheden. Wij bieden een donateursversie van het boek aan . Dit is precies hetzelfde boek maar tegen een hogere prijs. Door een donateursversie van het boek te kopen geeft u ons direct financiële steun en helpt u onze stichting haar doelen te realiseren. Ook kunt u geld doneren.
 • Ik wil jullie graag ondersteunen als sponsor, kan dat en wat zijn daarvoor de mogelijkheden?
  Dat kan helaas niet meer. Het boek is inmiddels afgerond en uitgebracht, dus nieuwe sponsors kunnen we geen tegenprestatie leveren.

Stichting Kudelstaart in Oorlogstijd

 • Wie is Stichting Kudelstaart in Oorlogstijd?
  Stichting Kudelstaart in Oorlogstijd (SKiO), is een stichting die speciaal is opgericht om het boek over Kudelstaart in Oorlogstijd uit te brengen. De stichting bestaat uit een bestuur en twee werkgroepen. Meer informatie over de personen die hierin zitting hebben vindt u op de pagina SKiO - Organisatie.