Veel gestelde vragen

Op deze pagina beantwoorden we vragen over ons boek, het bestelproces, sponsoring & donaties en over onze stichting. Heeft u een vraag die hier niet wordt beantwoord, stel deze dan via het contactformulier

Boek en inhoud

 • Gaat het boek alleen over de Tweede Wereldoorlog (WOII) en Kudelstaart?
  Dat is wel het hoofdonderwerp. Omdat we een goed tijdsbeeld willen geven zal er ook aandacht besteed worden aan de aanloop naar WOII en wat er toen in Kudelstaart is gebeurd. Er is ook enige ruimte gereserveerd voor de jaren van wederopbouw na WOII en gebeurtenissen in Nederlands-Indië met betrokkenheid van Kudelstaarters. Het leeuwendeel van het boek gaat echter over Kudelstaart en wat daar in de periode 1940-1945 is gebeurd. 
 • Heeft SKiO behoefte aan mijn verhaal of meer informatie uit WOII  in Kudelstaart?
  Daarin zijn we zeer geïnteresseerd. Op de pagina uw verhaal leggen we uit waar naar op zoek zijn en hoe u met ons in contact kunt komen. 

Bestellen, betalen en afhalen

Bestellen

 • Kan ik alleen via de website bestellen? 
  Nee dat hoeft niet. Bestellen via de website is voor ons wel het makkelijkst, maar als u liever via een formulier bestelt, dan kan dat ook. U kunt dit formulier vanaf onze website openen en printen. Verdere instructies en het formulier vindt u op de pagina bestelformulier
 • Welke voorwaarden zijn van toepassing op mijn bestelling?
  Dat zijn onze algemene voorwaarden zoals u die tijdens het digitale bestelproces accepteert en te zien kunt krijgen. Als u via een papieren bestelformulier bestelt, dan kunt u op verzoek een papieren versie van deze voorwaarden in bezit krijgen. 

Betalen

 • Wanneer moet ik mijn bestelling betalen?
  Dat moet zo snel mogelijk na bestellen. Bestelt u via onze website, dan kunt u direct via iDeal te betalen. Bestelt u via het formulier, dan krijgt u eerst een factuur.
 • Kan ik mijn geld terug krijgen als ik het boek besteld heb en toch van de koop af wil zien?
  Nee, dat kan niet. Bestellingen zijn definitief. Als u vindt dat u een en goede reden heeft om de bestelling toch te annuleren, dan kunt u hiertoe via het contactformulier een verzoek indienen. Ons bestuur zal hierover dan een besluit nemen. 
 • Waarom willen jullie dat ik vooraf betaal?
  Daarmee helpt u onze stichting de kosten die vooraf worden gemaakt te betalen. Denk hierbij aan alle onkosten die worden gemaakt om de nabestaanden te achterhalen van personen waarover wij willen schrijven. Ook gaan we in de aanloop naar het drukken van het boek kosten maken voor het vormgeven van het boek. Daarnaast heeft de stichting allerlei lopende kosten zoals abonnementen voor de website, etc. 
  Voor alle duidelijkheid: Stichting Kudelstaart in Oorlogstijd is een stichting zonder winstoogmerk en alle medewerkers zijn vrijwilligers. 

Afhalen / bezorgen

 • Wanneer krijg ik het door mij bestelde boek in handen?
  Het boek ligt vanaf 6 mei 2020 in de winkel. Als u het boek heeft besteld en betaald ontvangt u een bericht met instructies voor het ophalen bij Marskramer Van Berkel in Kudelstaart. Heeft u deze mail niet ontvangen, neem dan contact met ons op via het contactformulier.
  Heeft u gekozen het boek te laten opsturen, dan ontvangt u rond 6 mei een mail waarin de verzending bevestigd wordt.
 • Waar kan ik het boek afhalen?
  Als u ervoor heeft gekozen voor de optie 'Ophalen bij Marskramer Van Berkel in Kudelstaart', dan kunt u het boek vanaf 6 mei 2020 afhalen bij
       Marskramer Van Berkel
       Einsteinstraat 119
       Kudelstaart
       (in het winkelcentrum)
  Neemt u alstublieft een print van onze e-mail mee, waarin is bevestigd dat uw boek klaar ligt. Deze ontvangt u begin mei 2020.  
 • Kunnen jullie het boek ook laten bezorgen in Nederland?
  Dat kan, maar beperken we liever tot een minimum vanwege het werk wat we eraan hebben. Als u het boek bezorgd wilt krijgen bestel dan Kudelstaart in Oorlogstijd (verzending in NL). Hierbij betaalt u direct verzendkosten en we zorgen er dan voor dat u uw exemplaar bezorgd krijgt op het door u aangegeven adres in Nederland. 
 • Kan ik het boek ook in het buitenland laten bezorgen?
  Dat kan. Stuurt u s.v.p. een bericht via het contactformulier, zodat we na kunnen gaan wat de beste manier is om het boek bij u te krijgen. Het kan zijn dat hieraan extra kosten verbonden zijn, die u dan vooraf moet betalen. 
 • Ik heb gekozen om het boek op te halen, maar wil het toch liever laten bezorgen, kan dat?
  Ja dat kan. Afhankelijk van het aantal boeken dat u besteld heeft kunt u dan één van de producten Alsnog bezorgen... (1 boek) of Alsnog bezorgen... (2 of meer boeken) bestellen in onze winkel. Vul alstublieft uw bestelnummer in, dat u van ons in de bevestigingsmail heeft ontvangen. Gaat het om een bezorgadres buiten Nederland of bent u uw bestelnummer kwijt, neem dan s.v.p. contact met ons op via het contactformulier.

Sponsoring en donaties

 • Wat doen jullie met een eventueel batig saldo als alle boeken verkocht zijn?
  Dit zal worden overgemaakt aan Stichting Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart en via hen ten goed komen aan de Kudelstaartse gemeenschap. 
  Ons streven is om het project kostenneutraal uit te voeren, zonder verlies te maken. Op dit moment is het nog niet zeker dat er enig batig saldo aan het einde van het project zal zijn. 
 • Ik zou best iets meer voor het boek willen betalen en jullie daarmee ondersteunen, kan dat?
  Jazeker. Kijk op in onze winkel voor de mogelijkheden. Wij bieden een donateursversie van het boek aan . Dit is precies hetzelfde boek maar tegen een hogere prijs. Door een donateursversie van het boek te kopen geeft u ons direct financiële steun en helpt u onze stichting haar doelen te realiseren. Ook kunt u geld doneren.
 • Ik wil jullie graag ondersteunen als sponsor, kan dat en wat zijn daarvoor de mogelijkheden?
  Dat kan helaas niet meer. Omdat we bezig zijn met de productie van het boek lukt het niet om uw naam en/of logo op de sponsorpagina's in ons boek te publiceren.

Stichting Kudelstaart in Oorlogstijd

 • Wie is Stichting Kudelstaart in Oorlogstijd?
  Stichting Kudelstaart in Oorlogstijd (SKiO), is een stichting die speciaal is opgericht om het boek over Kudelstaart in Oorlogstijd uit te brengen. De stichting bestaat uit een bestuur en twee werkgroepen. Meer informatie over de personen die hierin zitting hebben vindt u op de pagina SKiO - Organisatie.